Topp 10 mest populære biler første halvår 2020

Publisert: onsdag 8. juli 2020

Trenger du ny firmabil, eller vil du bare vite hvilke biler firmabilbrukere valgte i første halvdel av 2020? Da er det bare å ta en titt på denne listen, som viser de ti mest populære firmabilene i første halvår 2020.


1. Audi E-tron

Audi E-tron troner førsteplassen på listen. Bilen er en meget populær bil på det norske markedet. Audi e-tron er en komplett familie-SUV med god plass, høy bakkeklaring, i tillegg til firehjulstrekk og mulighet for hengerfeste. Den store kapasiteten på hurtiglading er også høyt verdsatt for en elektrisk bil. E-tron tilbys både som SUV og Sportback, i to forskjellige batteristørrelser, 50 og 55.


2. Skoda Superb

Skoda Superb kom som ny og oppgradert modell på slutten av 2019, hvor også en elektrisk drivlinje ble presentert. Skoda Superb iV (plug-in) har en elektrisk rekkevidde på 57 km (WLTP), og representerer fremdeles et stort bagasjeromsvolum på ca 510l. Superb er konkurransedyktig på de fleste parametere, og som plug-in har den klatret kraftig på listen over populære firmabiler.


3. Tesla Model 3

Tesla Model 3 er det nyeste tilskuddet til Tesla, og har en rekkevidde på over 530 km (WLTP). Med mulighet for 4wd, lang rekkevidde og tilgang på Tesla sitt ladenettverk får denne en plass på pallen blant firmabilbrukerne.


4. Skoda Octavia

Skoda Octavia står ovenfor et modellskifte, og det skal snart åpnes for bestilling av ny modell. Her skal det også introduseres et grønnere alternativ, nemlig en drivlinje med plug in. Til tross for at den gamle modellen var på vei ut i første halvdel av 2020, er den blant topp 5 firmabiler hittil i år. Vi gleder oss til å prøve den nye modellen.


5. Toyota Rav4

Rav4 har fått en kraftfull fremtoning og var en meget populær bil etter fornyelsen i 2019. Det selvladende hybridsystemet fungerer meget godt, og bilen har gode ytelser med et fornuftig drivstofforbruk. I 2020 kom den som plug-in hybrid, og med den lave avgiften plug-in hybriden representerer, har det ført til at bilen troner på en meget sterk plass på listen over våre mest populære biler hittil i år.


6. Mazda CX-5

CX-5 er en stor SUV med plass til hele familien. Bilen representerer god kjørekomfort, og har god fremkommelighet uansett føre, takket være firehjulsdriften. Velges utstyrsgraden Optimum, får man også en topputstyrt bil.


7. Kia e-Soul

E-Soul har et unikt design, og kom med oppgradert rekkevidde på inntil 452 km (WLTP). Bilen kan bestilles med høy grad av utstyr, og til tross for et relativt kompakt design, har bilen en utforming som gjør at den er praktisk og får plass til mye. Kombinasjonen av alt dette, gjør at dette er, spesielt i byene, en populær firmabil.


8. VW E-up

VW e-up representerer en liten og praktisk elektrisk bil. Bilen er rimelig, liten av størrelse, men samtidig praktisk, og har en fin rekkevidde. Alle disse faktorene i samspill, har gjort at denne bilen kommer høyt opp på listen over mest populære firmabiler i 2020. E-up fikk i 2019 økt rekkevidde, og kan nå yte inntil 258km (WLTP).


9. Nissan Leaf

Nissan lanserte i 2019 en oppgradert batteripakke for sin elektriske salgssuksess. Den oppgraderte modellen fikk navnet Nissan Leaf e+, og har en 62 kWt stor batteripakke. Det representerer en rekkevidde på opptil 385 kilometer (WLTP). Bagasjeromsvolumet er på 435 liter. Kombinasjonen av rekkevidde, pris og størrelse gjør at dette er en populær firmabil.


10. Volvo V60

På plass nummer ti finner vi Volvo V60. Bilen har fått økt størrelse, og akselavstanden er blitt noe større. Størrelsesmessig befinner V60 nå seg et sted midt i mellom gammel V60 og V70. V60 representerer herregårdsvognen til Volvo, og plug-in hybriden er en meget populær bil i vår kalkulator. Bagasjeromsvolumet er oppgitt til å være ca 529 liter.