Nye elbiler vi gleder oss til

Publisert: 27. april 2021

Nye elbiler lanseres på rekke og rad, og utvalget begynner nå å bli særdeles godt. Det renner på med aktuelle familiebiler, noe som har vært dypt savnet på elbilfronten i mange år. Her får du en liten oversikt over tre modeller vi gleder oss til å kunne oppleve i nær fremtid. Ønsker du ytterligere inspirasjon, kan vi anbefale Bilnorge.no sin lanseringskalender: Lanseringskalender 2021 - BilNorge.no


1. Audi Q4 e-tron

Søstermodellen til Skoda Enyaq og VW ID.4. En helt ny elbil fra Audi som bygges på VAG-konsernets nye MEB-plattform.
Q4 e-tron vil lanseres i tre ulike «styrkegrader», med ytelse fra 170 hk inntil 299 hk. Bilen skal kunne leveres med både firehjulstrekk og bakhjulstrekk, og det er svært gledelig at firehjulstrekk kan leveres allerede fra salgsstart.
Bilen er 4,6 meter lang, og med en akselavstand på hele 2,76 meter vil man kunne oppleve en innvendig plass i kupeen som kan sammenlignes med en Audi Q5. Med et bagasjerom på hele 520 liter, vil dette kunne oppleves som en fullverdig familiebil.
Bilen kommer med to forskjellige batteripakker, 55 kWh og 82 kWh (brutto), noe som gir en rekkevidde på 335 km for den minste batteripakken, og 511 km for den største batteripakken.

Les mer om modellen hos Bilnorge.no her


2. Hyundai Ioniq 5

Hyundai har levert gode elbiler i mange år allerede, og med neste generasjons Ioniq har de tatt ytterligere steg på alle områder. Dette blir en veldig spennende modell!
Bilen er basert på en arkitektur som skal muliggjøre ekstremt rask lading sammenlignet med hva vi har vært kjent med på elektriske biler til nå. Per i dag er det kun Porsche med sin Taycan som kan tilby samme løsning. Dersom du skulle være så heldig å finne en 350 kW hurtiglader, vil du her få muligheten til å lade 100 km rekkevidde på bare fem minutter. Dette er imponerende!
Noe annet som vil være imponerende er bakseteplassen i denne bilen. Med en billengde på 463 cm og en akselavstand på hele 300 cm, så vil man oppleve veldig god plass i kupeen. Bagasjerommet er oppgitt til 531 liter.
Rekkevidden med den største batteripakken vil være på inntil 480 km.

Les mer om modellen hos Bilnorge.no her


3. Mercedes EQA

Mercedes sin første helelektriske kompakt-SUV har fått navnet EQA. Kompakt-SUV er et segment som vokser raskt her i Norge, og med en god rekkevidde så blir nok dette en attraktiv modell.
Modellen skal i starten kun leveres med forhjulstrekk, og ha en rekkevidde på inntil 426 km.
Importøren har også vært ute og sagt at bilen vil få en attraktiv pris, og at bør bli mulig å få seg en godt utstyrt variant til rundt kr. 450.000,-.
Den første utgaven leveres med et batteri på 66,5 kWh, men her er det ventet både større batteripakker og firehjulstrekk senere versjoner.

Les mer om modellen hos Bilnorge.no her